creeren_van_unieke_loft_stijl20200709132924.webp

Maak je eigen industriële loft

New York: de stad die nooit slaapt! En daarom is die wereldstad ook zo inspirerend. De mensen bruisen, vanuit hun wolkenkrabbers of joggend door een van de verrassend groene parken. Er hangt een fijne urban vibe in de lucht die je nergens anders voelt. 

Op veel mensen heeft New York een aantrekkingskracht. Het lijkt de stad van oneindige mogelijkheden en dromen. Dat geldt ook voor de oude fabrieken en leegstaande pakhuizen die er zijn getransformeerd tot stoere, chique woonhuizen in een vintage industriële stijl. De lofts welteverstaan. Super karakteristiek met hoge grote ramen, onbedekte steunbalken, houten of betonnen vloeren en zichtbare sporen van de voormalige functie van het gebouw.   

Hoe kun je een industrieel sfeertje in jouw huis krijgen zoals bij de New Yorkse lofts? Dat zit ‘m in het weglaten van dingen én het mixen van de juiste materialen. Easy peasy toch! Nou ja, het vergt wel een beetje zoekwerk. Speur naar ruwe materialen zoals beton, baksteen, sloophout, staal of metaal. Denk bijvoorbeeld aan steigerpijpen die je kunt (laten) ombouwen tot wandrek of gebruiken als gordijnroede, een robuuste eettafel van sloophout of het hergebruik van een oude stalen archiefkast. En die bakstenen muur die je wilde overschilderen? Niet doen, gewoon zo laten!

Uiteraard heeft niet iedereen een mooie bakstenen wand in huis. Daarom is er gelukkig behang verkrijgbaar in beton, baksteen of sloophoutprint. Te gek in combinatie met een keuken uitgevoerd in antraciet en RVS! Vergeet ook XXL industriële lampen niet. Liefst in zwart, wit, grijs of legergroen. Dat zijn sowieso de kleurtinten die horen bij deze stijl. Ook belangrijk: Stop je huis niet vol met spullen maar ga voor ruimte en zet in op enkele grotere meubels. Voor warmte en zachtheid zorgt een fijn dik vloerkleed. Ook planten -neem een paar grote blikvangers!- mogen in deze industriële stijl niet ontbreken. Een beetje Central Park in je loft.

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay