hal_opknappen_decokay20200416145720.webp

Kleine hal, de basis

De hal; bij wie is dat geen rommeltje? Daar heb je geen kinderen voor nodig. Je hebt allemaal meerdere jassen - voor elk seizoen, dus minstens drie - in Nederland. En alle schoenen halen het op één of andere magische manier ook nooit de trap op. 

Heb jij ook genoeg van je rommelhal? Pak het nu eens goed aan, en maak van de hal een warme ontvangst die iedereen uitnodigt in jouw wereld te stappen. Maar zorg dan wel dat je weer even door kan na al je harde werk. Een hal stelt hele andere eisen qua inrichting dan andere - minder intensief gebruikte ruimtes.

Waar moet je aan denken? Stootvastheid is de allereerste vereiste! Hoe vaak loop je niet je hal in, met zware tassen manoeuvrerend en nog honderd dingen in je handen. Of de kinderen hebben weer een stok gevonden, of je loopt zelf tegen de muur aan terwijl je iets naar binnen sjouwt. Butsen zijn het gevolg. Zowel op de muren en de kozijnen, als op de vloer.

Je zou het niet denken, maar ook een vloer wordt zwaarder belast in een hal. Doordat er ook vocht naar binnen wordt gelopen, en altijd hetzelfde rechte stuk belopen wordt, zie je veel eerder dat een vloer daar slijt.
Een oplossing voor deze twee problemen is een slijtvaste vloer (mét een lange inloopmat die je op maat laat maken) en stootvast behang. Tegenwoordig zijn er dermate sterke behangsoorten, dat je dit effect al lang niet meer kunt evenaren met een gestucte muur. Wil je overigens wel dat effect, dan kun je kiezen voor een behang met stuc-effect, of zelfs voor baksteensdessin in alle mogelijke kleuren en soorten. 

De meeste nieuwe laminaatvloeren kunnen ook zeker tegen een stootje. Maar als je de kei onder de bestendige vloeren zoekt, bekijk dan het overweldigende aanbod PVC-vloeren eens; niet van echt hout of steen te onderscheiden, maar zeer duurzaam. 

De finishing touch is natuurlijk om een (ondiepe) opbergplek te creëren voor alle losse spullen als schoenen, mutsen en wanten. Want die illusie dat de hal zichzelf opruimt, houdt geen stand bij de meeste gezinnen...

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay