basis_deens_interieur20200506113246.webp
basis_deens_interieur20200506113229.webp

Een Deense woonstijl, de basis

Wooninspiratie opdoen? Bezoek Denemarken en ontdek de vele do’s voor je interieur. Van designklassiekers tot eenvoudig servies en kaarsen op tafel. En alleen al een wandeling in de Deense natuur brengt je op ideeën.

Op slechts acht uur rijden van Utrecht ligt de Deense hoofdstad Kopenhagen. Een plek die bruist van gezelligheid. Want de Denen houden van knusse barretjes, rustieke eetgelegenheden, mooie meubelzaken en kunstgaleries. Die gezelligheid omschrijven zij als ‘hygge’ en voeren ze tevens door in hun woning. De Denen hebben er hun leefstijl van gemaakt. 

Door de vele donkere, koude maanden die Denemarken kent, hebben de inwoners gemoedelijkheid en geborgenheid bijna tot kunst verheven. En dat zie je terug in het interieur. Wil  je dat ook bij jouw thuis? Zorg dan voor een mix van mooie natuurlijke elementen, lichte kleuren en sfeermakers zoals kussens, plaids, schapenvachtjes, heerlijke banken waar je met de hele familie op kunt neerploffen, kaarsen, en fijne verlichting. 
 
Eenvoud en duurzaamheid zijn belangrijk en het hoeft je dan ook niet veel geld te kosten om een Deense woonstijl te bewerkstelligen. Zo kun je oude vloerdelen hergebruiken door ze op te schuren. En het oude houten kastje waar je op uitgekeken bent, ziet er met een lik verf in zwart, ijsblauw of grijs weer helemaal top en Deens uit.

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay