duettes_voor_het_raam20200415130749.webp
plisse_voor_het_raam20200415130911.webp

Dupligordijnen voor het raam

Dupligordijnen zijn een subtiele vorm van raambekleding. Daardoor passen ze niet alleen goed in romantische en klassieke interieurs, maar net zo goed in een strakke inrichting. 

Dupligordijnen zien eruit als een charmante, zichzelf in- en uit elkaar vouwende harmonica. Vanaf de zijkant bezien hebben zij een honingraat structuur. Ze zijn aan beide zijden strak geplooid; een effect dat altijd blijft en niet uitzakt, door de speciale samenstelling en vormgeving van het gordijn. 

Ze bestaan uit een dubbele laag (dunne) stof, waarbinnen de optrekkoorden onzichtbaar zijn weggewerkt. Dat geeft dupligordijnen die herkenbare gestileerde uitstraling. Ze zijn dan ook niet te verwarren met plissé rolgordijnen. Plissés hebben een enkele laag stof en daar zijn de koorden wél zichtbaar. 

Bij dupligordijnen zal er dus nooit verstrooiings licht door de gaatjes komen, bij plissés wel. (Een detail dat belangrijk wordt als je kiest voor een verduisterende variant.)

Precies die samenstelling, zorgt er ook voor dat dupligordijnen heel goed warmte binnen- of buiten houden. In de zomer is het aangenaam koel en in de winter juist warm door de isolerende laag lucht tussen de dupligordijnen. 
Een belangrijk kenmerk waarin dupligordijnen zich onderscheiden van vrijwel alle andere raambekleding (behalve plissé gordijnen) is dat ze zowel van boven als beneden bediend kunnen worden (ook wel ’top-down bottom-up’). Dat geeft in heel veel gevallen verrassend veel mogelijkheden om te spelen met licht en inkijk wanneer - en hoe jij dat wilt.

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay