coretec_vloer_xl_plank20200423114730.webp

Er op uit, op de vloer

In het voorjaar ga je eropuit om te wandelen en weer lekker veel buiten te zijn. Maar daarbij neem je ook veel van dat buitenleven weer mee naar binnen… Zand en aarde op je vloer hoeven echter niet tot dagelijkse schoonmaak te leiden. Zelfs niet met een lichte vloer. 

Veel mensen denken bij een lichte vloer aan vieze voetstappen en dagelijks onderhoud. Maar zolang je de vloer niet in de hal legt, en met een paar punten rekening houdt, hoeft dat echt niet zo te zijn.
Vooral de nieuwste ontwerpen PVC- en laminaatvloeren blinken uit in multifunctionaliteit. Deze vloeren zijn er in zóveel varianten, dat kiezen nog een hele opgave wordt. Als je dan één ding in elk geval zeker weet; namelijk dat je lichter wil wonen, heb je alvast een horde genomen.

Als eerste moet je na gaan denken over de vorm, en het dessin. Vorm gaat vóór dessin. Vraag je dus af of je een gezellige houtlook wil, visgraat, Hongaarse punt, of juist koelere stenen tegels of industriële betonlook, … name it, en het is er. Maar kies dus binnen het lichte kleur segment.

Vervolgens wordt het tijd om rekening te houden met vieze kindervoetjes… Je kunt dat doen door kleur. Dus in plaats van spierwit zou je kunnen kiezen voor een lichtgrijze grey wash bijvoorbeeld, of lichtbruine brede houten planken. Maar je kunt er vooral op letten dat er een ‘gemêleerdheid’ in het dessin zit. Bij beton kan dat een steenkorrel zijn, bij hout een levensechte houtnerf of groef. Maar hoe meer speling er in het oppervlak is, hoe minder het vuil op de vloer opvalt. 

Overigens zijn deze moderne vloeren zeer goed nat schoon te maken, dus als je eens een keer vaker moet dweilen is dat geen enkel probleem.

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay