me_time_tarkett_vloer_vinyl20200819162334.webp

Een eigen plek in huis voor me-time

Snak je naar een plekje voor jezelf in huis? Een hoekje om ongestoord alleen te zijn? En dan hebben we het dus niet over het kleinste kamertje. Met een beetje creativiteit tover je zo een meditatie annex lees of chill-out spot in jouw woning of tuin.

Blader jij ook wel eens door magazines met prachtige wellness badkamers, master bedrooms die een oase van rust uitstralen en parels van tuinen met idyllisch verscholen hoekjes? Van die uitnodigende ruimtes waar je wil neerstrijken om ‘de boel de boel’ te laten. En denk je dan vertwijfeld, dit krijg ik zelf nooit zo mooi. Mis! Ook jij kunt fijne plekken realiseren waar je tot rust kunt komen en echt tijd voor jezelf hebt, ook al ben je geen interieurstylist, feng shui expert of handige Harry.  

Hoe? Door in te zetten op het juiste kleurgebruik, minimalisme en het slim combineren van functies. Pimp je badkamer door los slingerende spulletjes op te bergen in kasten, lades of hippe manden. Overbodige spullen en meubels zijn taboe in die spaarzame momenten voor jezelf! Schaf wel wat mooie accessoires aan zoals een eiken of bamboe badplank waar je een aroma diffuser dan wel set met geurstokjes op plaatst en je favoriete badschuim. En natuurlijk verwen je jezelf met lekker zachte bad- of hamamdoeken. Heb je geen bad? Ga dan voor een regendouche!

In de tuin kun je aan de slag met het maken van een droomplek middels een tuinhuis met haard. Of houd je meer van een afgeschermd hoekje met een groenblijvende haag waar je een hangmat op kunt hangen? En die yogaruimte? Die combineer je gewoon met studiekamer. Als je zoon of dochter klaar is met studeren, klap of schuif je het bureau dicht zodat jij je matje kunt uitrollen. Door goede raambekleding te kiezen zorg je voor de juiste lichtinval voor beide doeleinden. De wanden voorzie je van een rustgevende kleur met verf of behang. Denk in groen, blauw, wit en grijstinten.

De vloer is ook niet onbelangrijk. Om het fris, ruimtelijk én behaaglijk te houden kies je bijvoorbeeld pvc of een kurkvloer. Stem de kleuren van muur, vloer en raambekleding goed op elkaar af tot een harmonieus geheel. Zo zen toch!

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay