Waarom zijn gevoerde gordijnen chique?

Hoe krijg je met gordijnen die typisch luxe, rijke uitstraling? En waarom zien gevoerde gordijnen er altijd zo chique uit? Dat is het totaalplaatje, dat alleen de vakman met tonnen ervaring spot-on kan realiseren op basis van jouw wensenpakket.

Een vraag die vroeg of laat rijst bij het uitkiezen van de juiste gordijnen is: ‘welke plooi' en ‘welke voering'. Nu is het zo dat veel mensen eerst een stof uitkiezen, en dan pas nadenken over de gewenste plooi. Het is echter het beste om al je voorkeuren meteen mee te nemen in je keuze.

De vakhandel is daarom echt onontbeerlijk als je nieuwe gordijnen gaat uitkiezen. De keuze gaat namelijk niet alleen over de kleur, het dessin en de stof, maar over véél en veel meer. Het is een opeenstapeling van wensen die het totaalplaatje bepaalt.

Denk aan de extra functies die je kunt verwachten van je gordijnen: zonwerend, dim-out, blackout, brandwerend, akoestisch, en ga zo maar door. Juist met voering bereik je deze effecten optimaal, terwijl je toch de meest luxe, trendy stof naar wens kunt kiezen, zonder enige beperkingen.

Omdat de plooi voor een groot deel de uitstraling van je gordijnen bepaalt, is het ook zinvol eerst te kijken welke plooi jou bevalt. Vind je de waveplooi fraai, of val je juist voor de triple plooi? Elke stof heeft een andere dikte en de combinatie met voering bepaalt de ideale plooi.

Het is daarom verstandig om deze twee voorwaarden voorop te stellen, zodat de specialist precies kan adviseren welke gordijnstoffen met welke voering te combineren. Op die manier hoef je niet in een later stadium noodgedwongen concessies te doen aan jouw stofkeuze, dan wel plooi-keuze. Eén van de redenen dat de specialistische vakhandels nog steeds overuren draaien, zijn dit soort weetjes, die de toegevoegde waarde creëren van je aankoop.

*Trend tip experts: momenteel hip is een ‘inversie voering'. Hierbij wordt een opengewerkte vitrage stof voorzien van een glanzende voering aan de achterzijde.