de_3_mooiste_kleuren_voor_je_slaapkamer_kies_je_zo___sigma20210121165043.webp

Rustgevende kleuren voor in de slaapkamer

Je slaapkamer is dé plek om tot rust te komen. Dus kies je voor een lekker bed, heerlijke dekens én de kleuren die daar het beste bij passen. Maar welke kleuren zijn eigenlijk ideaal voor in de slaapkamer?

Blauw, wit of toch taupe en grijs? Het kiezen van de ideale kleur voor je slaapkamer kan je voor een dilemma plaatsen. Dus stel jezelf de vraag, welke sfeer vind je belangrijk?

Ga je voor relaxt, spannend of juist landelijk of romantisch? Zo kies je de leukste kleuren voor in jouw slaapkamer.

Rrrrelax!
Het zal geen verrassing zijn, maar zachte tinten zorgen voor een zachte en relaxte sfeer in je slaapkamer. Zachtgroen, of roze bijvoorbeeld. Toch kunnen ook de wat fellere, diepere kleuren, de juiste ambiance meebrengen.

Blauw is bij uitstek een slaapkamerkleur, in welke schakering dan ook. Dat komt doordat deze kleur bekend staat als een koele, maar ook rustgevende kleur. En dat is niet zo gek, het is de kleur van de lucht waar geen wolkje aan te bespeuren is, de blauwe zee op een tropische bestemming, zelfs de natuur weet dat blauw rust kan geven in huis.

Volg de natuur!
Groen is niet alleen een heerlijke kleur, het is dé kleur van de natuur. Ideaal om bij weg te dromen in je slaapkamer. En daar past geel natuurlijk ook goed bij. Geel is niet alleen fleurig en vrolijk, het is een kleur die contrasteert met veel andere kleuren, zoals blauw. En dat maakt het zo’n ideale kleur voor de slaapkamer.

Zijn andere kleuren dan ‘not done’ in je slaapkamer?
Natuurlijk niet! Elke kleur waar jij je happy bij voelt, is prima. Kijk of je combinaties kunt maken die jouw geliefde kleuren kunnen versterken. Een donkere vloer bijvoorbeeld is prachtig bij een wat lichtere muur. Of een licht vloerkleed en een muur in een felle kleur. Zo creëer je die knusse sfeer. Dus speel met kleur, net zolang tot je tevreden bent. Een goede nachtrust gegarandeerd!

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay