gordijnen_roze_luxaflex20211202123837.webp

Gordijnen voor het raam

Gordijnen zijn van oudsher de meest bekende soort raambekleding. Maar daarmee zeker niet gedateerd. De stoffen die tegenwoordig gemaakt worden, voor zowel overgordijnen als vitrage en inbetweens, zijn oogverblindend. De technieken zijn innovatief en vooral kunstig. 

Van het momenteel zeer populaire velours, tot prachtige opengewerkte weefstoffen en schitterende botanische, floral en burnout dessins. Niets geeft dat authentieke gevoel van zachtjes dansende gordijnen voor je raam. 

Het mooiste effect bereik je door te werken met twee ‘lagen’. Een blinderende of afsluitende laag, en een semi transparante laag, waardoor je overdag naar buiten kunt kijken en de lichtinval kunt regelen. Door deze twee stoffen ultiem op elkaar af te stemmen (ze worden dan ook meestal in sets geproduceerd) ontstaat maximale eenheid. 

Kies je voor gordijnen, dan is de volgende vraag; wat voor ophangsysteem en plooi past het beste? Ook wat dat betreft hebben de ontwikkelingen niet stilgestaan. Een roede met ringen is van oudsher een makkelijke manier.

Maar je hebt tegenwoordig naast de klassieke enkele-, of dubbele- of vlinderplooi, ook nog de ‘retourplooi’ en de ‘wave plooi’ (momenteel erg populair). Het nieuwste van het nieuwste is de ‘Versus’. Dit is één systeem, waarbij verticale lamellen verstopt zitten in een inbetween stof, zodat je naar behoefte de lichtinval kunt regelen.

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay