a_house_of_happiness_duurzame_gordijnen20200708165322.webp

Milieuvriendelijke gordijnen van gerecycled materiaal

Iedereen is zich de laatste jaren steeds bewuster geworden van het milieu en ons eigen koopgedrag dat daar een belangrijke rol in speelt. Als het om gordijnen gaat hebben de ontwikkelingen wat dat betreft niet stilgestaan. En dat gaat bepaald niet ten koste van de stijl.

Verwacht geen ‘grijze muizen’ gordijnen als je het hebt over de nieuwste generatie milieuvriendelijke gordijnen… Verwacht eerder trendy gordijnen! Van prachtige botanische of retro dessins tot schitterende uni’s waar de kwaliteit van afspat. 

Je herkent groene gordijnen overigens aan de groene hangertjes waarop de stalen getoond worden. Dat zijn merken die écht aan de weg timmeren om milieubewust te produceren. Dat betekent dat ze in de hele productieketen groen zijn, van fabricage tot verpakking, en van vervoer tot afvalverwerking. 

Ga je op zoek bij de vakman, dan vind je dus écht groene gordijnen. Van gerecyclede garens, geprint met duurzame inkt, zonder schadelijke verfstoffen, bedrukt met waterbesparende technieken, en geproduceerd met groene energie, waarbij zelfs het verpakkingsmateriaal recyclebaar is.

Maar die aspecten vergeet je zodra je de deze gordijnen ziet. Bij de groene hangers zie je een vernuftige combinatie van trends. Geometrische bloemen prijken bijvoorbeeld in retro oranje/bruin tegen een witte achtergrond. Prachtig bij een donkere vloer met brede planken. Geniale versmeltingen van stijlen die ‘edgy’ zijn en de ‘randjes’ opzoeken van de laatste trends - en deze vernieuwen. 

Wat dacht je van vederlicht grijze veertjes tegen een crèmekleurige achtergrond in de slaapkamer? Met een superdeluxe triple plooi haal je het maximale eruit. Of ga voor blackout gordijnen in een zacht lichtblauw. (Mooi met een waveplooi tot op de whitewash vloer…) 

Het zijn bepaald niet alleen de dessins die deze groene gordijnen zo populair maken want ook de uni’s hebben die herkenbare rijke stoffen, in de typische felle kleuren die je veel in de woonbladen ziet dit seizoen. Combineer ze met de semi transparante inbetweens en je hebt een groen paar voor het leven.

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay