haal_een_groentje_in_huis_wijzonol20200109133552.webp

Groen in huis met welke accessoires

Botanische prints op gordijnen, kussens, zachte plaids in een groene tint en een grof gebreide poef zorgen er al voor dat je een touch of nature aan je interieur geeft. Maar denk bij deze woonstijl ook aan (sloop)hout in allerlei varianten. 

Met botanische accessoires als posters, vazen, lantaarns en, niet te vergeten, planten, creëer je sfeervolle natuurlijke stillevens. Doorleefde materialen passen hier goed bij. Bijvoorbeeld houten melkkrukjes, bankjes van gerecycled hout of een oud schoolstoeltje van blank hout met een groen stalen frame. Zet er een houten ladekastje of bureau bij dat je opschuurt. Daar bovenop bloempotten in verschillende groen of natureltinten, gevuld met te gekke planten. Complementeer het met houten kandelaars en decoratie insecten of vogels. Nog enkele vintage ogende schoolplaten op de wand met afbeeldingen van planten, bloemen of dieren en je mini urban jungle is een feit. 

Dergelijke hoekjes kun je op verschillende plekken maken waarbij je varieert in accessoires. Een muurvullende poster met bladdessin of behang met bladermotief kan ook als je het liever breder aanpakt. Zet er een grote mand van zeegras bij met een kamerplant erin en je waant je in je eigen groene paradijs. Er zijn ook handige plantenstandaards te koop van zwart staal voor als je wat meer de hoogte in wilt gaan. 

Plantenhangers zijn dan eveneens een goede optie. Die zijn meestal gemaakt van touw, wat ook zo’n materiaal is dat goed bij deze groene oasestijl past. De creatieveling kan zich uitleven met wandplankjes van hergebruikt hout of zelfgemaakte plantenbakjes aan de muur. En tot slot, een eenvoudige vaas met een paar takken pampasgras op je eettafel maakt je tropische feestje helemaal af.
 

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay