hoe_groen_maak_jij_je_interieur_tarkett_vinyl20200103000219.webp
groenm_in_interieur_tarkett_vinyl20200109131809.webp

Groen in je interieur

Een botanische sfeer in huis krijg je al snel met kamerplanten en kruidenplanten in verschillende groottes. Maar je kunt verder gaan in het doorvoeren van een groene stijl. En ook al ben je niet zo’n tuinman of vrouw is deze natuurtrend toch eenvoudig toe te passen.

Stel, je hebt geen groene vingers. Met tuinen heb je eigenlijk niets. Toch wil je wel kamerplanten in huis. Dan is het verstandig voor oersterke exemplaren te gaan die het niet zo nauw nemen wanneer  jij het water geven zo nu en dan verwaarloost. Vetplanten en cactussen zijn dan jouw groene vriendjes. Ze zijn er in het groot, klein en alles daar tussenin. In het groen, grijs en zelfs met felle kleuren. Je kunt ze ophangen of neerzetten. Met potten en bakken van aardewerk, hout, rotan, zeegras of glas, al dan niet omgeven door touw, leg je daar alvast de basis mee voor je botanische inrichting. 

Hou je van koken met verse kruiden, dan mogen kruidenplantjes in de keuken natuurlijk niet ontbreken. Hiermee kun je zelfs verticaal tuinieren voor je raam! Welkom in je jungle. Wil je verder gaan dan planten om de groene stijl te bewerkstelligen, dan kun je bijvoorbeeld de vloer aanpakken. Een kurkvloer, bamboe vloer, houten vloer en gietvloer zijn mooie en duurzame opties. Maar ook een pvc vloer of een vinylvloer in een visgraatmotief is mogelijk. Zolang het er maar natuurlijk uitziet. 

Een catchy element kun je realiseren met een opvallend behang in botanische print. Wat dacht je van een dessin van tropische bladeren met her en der een kikkertje, vlinder of misschien wel een tijger? Of liever een behang vol stekelige cactussen? Aan jou de keuze of je dat op alle wanden doet of het bij eentje houdt. Behang in combinatie met een geschilderde wand in een groentint of natureltint kan zowel voor de living, keuken, werkkamer of slaapkamer.

In de badkamer kun je goed uit de voeten met natuurlijke bouwmaterialen zoals leemstuc. Dat is ook nog eens beter voor je gezondheid dan het ‘normale’ stucwerk. Wist je trouwens dat varens vaak goed gedijen in de badkamer? Er moet dan wel daglicht binnen komen. Raambekleding geschikt voor vochtige ruimtes, in een naturelkleur staat daar prima bij.

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay