natuurlijk_wonen_toppoint20200109133355.webp

Botanische woonstijl, groen in je interieur

Bij de inrichting van je huis in een groene, botanische stijl gaat het vooral om natuurlijke en doorleefde elementen. Het hoeft dus allemaal niet zo strak. Kies beton, hout, glas en linnen voor een duurzaam en warm resultaat. 

Bij een botanisch interieur of een botanische woonstijl kun je denken aan een keuken van sloophout met een aanrechtblad van beton, een oude houten eettafel afkomstig van de rommelmarkt en de oorfauteuil van opa die met een stof in bladmotief opnieuw is bekleed. Het gaat dus vooral om unieke meubels met een persoonlijk verhaal.

Een betonlook vloer in een zachte grijstint of juist een houten vloer die er doorleefd uitziet vormen de basis van je interieur. De raamdecoratie kan bestaan uit jaloezieën van hout, linnen vouwgordijnen in een naturel tint of juist lange stoffen gordijnen met tropische bladeren.

De wanden zijn van bakstenen zodat je een ruw en natuurlijk effect krijgt. Maar ook behang met botanische prints of ecologische verf in een matte tint passen hier goed. In de keuken staan oude zelliges in jadegroen mooi als achterwand. Ook in de badkamer kun je met oude tegels werken. Veel raampartijen in huis zorgen ervoor dat je het buitenleven nog meer naar binnen haalt. Denk daarom eens aan schuifpuien of glazen tussendeuren met een stalen frame. Vergeet dan trouwens niet een hor op maat, want sommig buitenleven heb je liever niet binnen.

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay