vijftig_tinten_groen_wijzonol20200109132638.webp

Vijftig tinten groen in huis

Bij een botanische woonstijl denk je aan de kleur... juist, groen. Eentonig? Helemaal niet, je zult versteld staan hoeveel verschillende groentinten mogelijk zijn. En buiten dat zijn er ook diverse andere kleuren die hiermee goed te mixen zijn. 

Olijfgroen, grasgroen, mosgroen, legergroen of camouflagegroen. Je kunt met groen echt alle kanten op!

Van frisse tinten die aan ontluikende natuur in de lente doen denken, tot donkere varianten die passen bij een bos op een regenachtige nazomerdag.

Ga je de wanden verven? Dan is het mooi om twee of drie groentinten op elkaar af te stemmen die van donker naar licht gaan. Het is raadzaam verfstalen of verftesters te gebruiken. Op die manier kun je, zonder dat je gelijk de hele muur moet schilderen, bekijken welke tint het mooiste staat. Dat is natuurlijk ook afhankelijk van de lichtinval in je woning. 

Om wat tegenwicht te bieden aan al dat groen, combineer je met naturel kleuren. Die kunnen terugkomen in de meubels, het behang, de gordijnen en de vloer. Denk aan verschillende houtkleuren, maar ook wit, ecru, zand en grijs- en bruinachtige tonen. Voor een extra vrolijke variant mix je met okergeel of lila en voor een vleugje chique met zwart.
 

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay