bn_walls_curious_collectie20200918114807.webp

Kleuren voor je interieur in de herfst

Geen seizoen spreekt zo tot de verbeelding als de herfst. ‘Hate it or love it’; van warme herfstkleuren houden we allemaal. Diep rood, vrolijk geel en terracotta bruin, brengen gewoon knusse gezelligheid.

Vaak wordt de herfst geassocieerd met regen en binnen zitten. Maar wees eerlijk; dat is af en toe toch juist heerlijk? Hoe guurder het buiten is, hoe meer je kunt genieten van de warmte binnen. In dit seizoen zoeken we elkaar op, en kruipen tegen elkaar aan. 

Herfstkleuren zijn bij uitstek aardetinten. Het hele verloop van groen naar geel - oranje en bruin, voltrekt zich voor je ogen. Wat niet iedereen weet, is dat sprekende kleuren zoals diep karmijnrood met cerise, of een stralend goudgeel, daar ook fantastisch bij passen. 

En wist je dat iedere ‘knalkleur’ een basiskleur nodig heeft om op te kunnen ‘steunen’? De perfecte basiskleur is niet zomaar een flets grijs, wit of zwart. De ideale steunkleur heeft warmte en levendigheid, en verandert onder invloed van licht.  

De kleur van het jaar 2021 (Brave Ground) is een mooi voorbeeld van zo’n volle basiskleur. Is het grijs of is het bruin? Hij laat zich moeilijk duiden. Subtiel voegt hij zich naar de wat donkerder warme herfst- en winterkleuren, maar straalt juist een luchtige koelte uit wanneer je hem combineert met knallende kleuren zoals blauw of roze.

Maar als je moest kiezen… dan past hij wel heel geruisloos in het warme herfstpalet van vallende bladeren. Niets om treurig van te worden dus...

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay