fc516793_4461_4834_ab41_a590f322d68620210705145503.webp

Hoe richt je een babykamer in

Ben je net zwanger? Wedden dat je in je hoofd niet alleen bezig bent met wat de toekomst gaat brengen voor jullie, maar ook al stiekem met de inrichting van de babykamer?

Het inrichten van de babykamer is één van de leukste klusprojecten die je kunt ondernemen in een mensenleven. Veelal is de babykamer niet de grootste van het huis, maar wel degene met het grootst haalbare resultaat!

Een relatief kleine ruimte kun je helemaal strippen en alles in stijl doorvoeren. Van vloer tot muren en ramen. ‘Wordt het een jongen of een meisje?’ - was tot enige tijd geleden de eerste vraag. Tegenwoordig maakt het allemaal voor de inrichting niet zoveel meer uit. Veel babykamer behang is genderneutraal geworden. Ook handig als je het geslacht nog niet wil weten.

Vooral de zogenaamde murals zijn interessant om te overwegen. Ze vertellen een genderneutraal verhaal op de wand waarbij elk kind kan wegdromen. Deze wandvullende afbeeldingen verdienen speciale aandacht omdat je er in een handomdraai een levend sprookje mee creëert.

Misschien kun jij je zelfs nog wel herinneren dat je vroeger lag weg te dromen bij de speelse figuurtjes op het behang of in de gordijnen. (Er werd niet iedere vijf jaar opnieuw gestyled vroeger, dus je moest het even doen met het gekozen interieur.)

En vergeet ook de vloer niet. Als er één kamer is waar je gerust altijd je schoenen uit kunt trekken is het de babykamer. Neutrale en lichte kleuren zijn dus een optie. En wanneer het kruipen begint, moet dat natuurlijk lekker zacht kunnen op hoogpolige tapijt of vloerbedekking.

Keuze en (kindvriendelijke) materialen genoeg tegenwoordig, óók als je gewoon old school voor traditie gaat.

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay