plissehordeur_decokay_desing20200709170745.webp

Functionele raambekleding tegen muggen

Raamdecoratie is een term die tegenwoordig veel beter van toepassing is dan de term ‘raambekleding’. Er is aanbod van de meest schitterende inbetweens- tot aan rijke overgordijnstoffen. En van vernuftige zonwerende dupligordijnen tot plissés. Kunstwerkjes voor je ramen dus. Soms spreken we zelfs van zonwering voor binnen.

Maar met alle moois zou je bijna vergeten dat een raam ook open kan… En wat voor fraais je er ook voor hebt hangen, dat interesseert die irritante muggen in de zomer he-le-maal niks.

Een professioneel advies voor raamdecoratie neemt dan ook alle aspecten mee. Van schadelijk zonlicht tot functioneel donker - en van optrekkende koude tot warmte in de zomer. En last but not least; van het muggenprobleem!

Velen van ons blijven jarenlang dweilen met de kraan open. Dit terwijl een eenmalige investering in een goede hor op maat (al was het maar voor de slaapkamers) je leven zoveel aangenamer kan maken. Niet voor niets hebben vrijwel alle vakantiewoningen horren. En Nederland doet qua zomers al lang niet meer onder voor Zuid Frankrijk… (Dat buitje af en toe is niet iets waar de muggen zich erg druk om maken.) 

Tenzij je een ervaren klusser bent, is een hor typisch iets dat je beter door een professional kunt laten installeren. Maar ergens is dat ook wel zo fijn. Het is een besluit dat je neemt waarna je na een bezoekje aan de vakhandel achterover kunt leunen, van inmeten tot plaatsen. 

Nu is het natuurlijk wel zo dat een hor niet het hele jaar door gebruikt wordt. Misschien wil je daarom in de zomer geen lijst zien, of misschien wil je überhaupt voor dit doel niet hoeven schroeven in je raam. Dat hoeft ook niet. Er zijn hele handige inzet systemen. De zogenaamde ‘inzethor’ is dan ook erg populair. 

Ook wanneer je openslaande deuren hebt, kunnen muggen een probleem vormen in je huiskamer. En ook daar zit je ‘s avonds graag rustig te genieten zonder gezoem om je oren. Hiervoor zijn rolhordeuren zeer geschikt. Je plaatst een rolhor in- of voor het kozijn van je tuindeur. Hij rolt vanzelf naar de zijkanten op als je hem opent. 

Vrees je dat hij zal misstaan in je interieur? Veel horren zijn in meerdere kleuren leverbaar, en soms zelfs ook te bestellen in een specifieke RAL kleur, of met trendy strepen.

Je kunt een hor altijd gewoon combineren met jouw gekozen raambekleding. Maar als je toch al op zoek gaat naar nieuwe raamdecoratie, is het meenemen van deze ‘aanvullende behoefte’ zeker een goed idee!

Goed om te weten: voor élk raam (rond- of rare vorm, moeilijke hoeken, of draai- en kiepramen) is een hor op maat te maken!

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay