enigma_flex_3050320210527140850.webp

Geel toepassen in interieur

Valt het jou ook op dat er steeds meer geel te zien is in de woonbladen en qua accessoires? Dat kan kloppen. Geel heeft een onmiskenbare comeback gemaakt. Hoe pas je geel toe in je interieur zonder dat het gaat overheersen?

Lang was geel not done. Dat zie je vaak bij kleuren die een bepaalde tijd erg in de mode waren. Die krijgen dan als het ware even een time-out. Maar dat verdomhoekje verdient geel natuurlijk niet. Fijn dus, dat deze prachtige kleur weer in de spotlights mag staan. (In alle vormen wel te verstaan.)

Geel is een kleur met een rijke filosofie erachter. Zo staat geel bekend als een kleur die de communicatie en hersenen stimuleert, en aanzet tot creatief denken. Vanzelfsprekend is geel ook een vrolijke kleur. Maar denk nou niet ‘hup alles geel’, want er zijn wat restricties… Overkill ligt op de loer bij deze expressieve kleur.

Weten hoe geel in jouw woonstijl past? Hieronder vind je wat inspiratie tips:
Warm, etnisch, mediterraanse stijl: combineer okergeel met natuurlijk tinten als oranje/terracotta, rood/bruin en indigo blauw. Materialen: natuurlijk hout, riet en goud.
Modern interieur: combineer met zwart/wit, blauw of paars (knallen met complementaire kleuren mag).
Urban Jungle/stedelijk: veel groene planten, beperk de combinatie met andere primaire kleuren zoals rood en blauw. Het groen van de planten geeft al genoeg contrast.
Industrieel: grijs(groen) of taupe, breng gele accenten aan met accessoires, hou het rustig.
Romantisch: gebruik zachte geels, naar citroen toe, en vul eventueel aan met zacht roze en wit.
Vintage of retro interieur: nergens voelt geel zich zo thuis als in deze interieurs. Zorg wel voor één matchende kleur geel, of werk met de 60-30-10 regel.
Werkruimte: geel bevordert creativiteit en communicatie, geeft energie, stimuleert je geheugen en hersenen. Een gele wand zou hier perfect zijn.
Donkere ruimtes opfleuren: zet het lichte spectrum geel in.
Hotelchique: primaire geel met zwart/wit/grijs en opvallende dessins.

Op de juiste manier toegepast geeft geel elk interieur een zonnige boost!

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay