livv_1.webp

Gele gordijnen in je interieur

Zomer en winter een zonnig gevoel? Ga voor geel voor de ramen! Niets brengt zo’n vrolijk, enerverend gevoel in huis als geel. En het kan weer, want geel is uitgeroepen tot Pantone kleur van het jaar, dus je vindt hem in overvloed.

Geel versterkt de creativiteit, blijkt uit onderzoek. Wie van geel houdt, heeft geen reden nodig om deze gezellige frisse kleur in huis te halen. Maar als je nog twijfelt, kan dit een mooie reden zijn om je horizon te verbreden, en de zonnige kleur geel te verwelkomen in je interieur.

Met geel, van okergeel tot citroengeel of Illuminating geel (de Pantone kleur van het jaar) breng je met weinig middelen frisse accenten aan. Zo kun je bijvoorbeeld in de werkkamer, waar je last hebt van hinderlijke lichtinval op het scherm, kiezen voor gele gordijnen, met eventueel een sunblock coating. Een mooie plek om te experimenteren met deze actieve kleur.

Tegenwoordig kun je gordijnen overigens in elke kleur kiezen die jij wil, zonder dat je hoeft te denken aan voeren, of zware overgordijnen. Je hoeft namelijk niet langer rekening te houden met de kleur of dikte van de stof zelf als ‘licht stopper’.

Van nature houden donkere kleuren licht beter tegen dan lichte kleuren. De ontwikkelingen staan echter niet stil, en met het nieuwste van het nieuwste: sunblockers op semi transparante gordijnen, heb je het beste van twee werelden. De kleur die jij wil, en de zon waar - en wanneer - jij hem wil.

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay