Helpt gordijnvoering tegen kou of warmte?

Gordijnvoeringen zijn er, net als gordijnstoffen, in veel soorten en maten. Niet elk soort voering geeft hetzelfde effect. Een stof die speciaal ontwikkeld is voor isolatie, biedt vaak meerdere voordelen ineen.

Twee lagen stof houden meer warmte tegen dan één. Ondanks dat je momenteel in het gordijnstoffen aanbod veel multifunctionele varianten ziet opduiken, is het aloude principe van dubbellaags nog altijd de meest efficiënte oplossing. Dit heeft alles te maken met het vasthouden van lucht tussen lagen.

Er kan nóg meer winst behaald worden door ook nog eens te kiezen voor een speciaal soort isolerende voering. Vaak wordt hier een zogenoemde molton voering voor gebruikt.

Niet iedereen is bekend met de vele mogelijkheden om kou (en warmte) buiten te houden door voor een goede gordijnvoering te kiezen. Wanneer je dus gewoon je favoriete stof kiest, kun je met de afwerking de extra's toevoegen.

Veel verduisterende stoffen hebben een soort aluminium coating, die niet alleen het zonlicht buiten sluit, maar ook de warmte heel goed isoleert. Zeker wanneer je nog enkel glas ramen hebt kan dit enorm voordeel opleveren. Maar ook al heb je al dubbel glas, dan nog helpen alle kleine beetjes…

Een speciale thermo-voering heeft bovendien meerdere voordelen. Veel isolerende stoffen zijn namelijk tegelijkertijd ook blinderend. Daarnaast zorgt een voering voor optimaal behoud van de kleur van je gordijnen. Want ongeacht de kleurechtheid van stoffen, de zon is een koperen ploert als het gaat om (kleur)stof. Of dat nu je gordijnen, meubels of kleden zijn.