zolder_kamer_flexa_kleur_202020200602131746.webp

Schuine wanden op zolder met kalkverf of krijtverf

Krijtverf en kalkverf zijn ecologische verfsoorten. Maar daar koop je ze niet in de eerste plaats voor... Het effect dat je ermee kunt verkrijgen is namelijk betoverend. Juist op een zolder, met zijn schuine wanden, behaal je maximaal effect met deze natuurlijke verven. (En het geeft minder gedoe dan behangen.)

Als je ook een zolder hebt met van die schuine bouwplaten, dan is het dankbaarste klusje van het jaar om die te schilderen. Wel meteen vooraf één tip: veel nieuwe bouwplaten zuigen enorm. Als je zuigende ondergronden verft, moet je altijd een primer aanbrengen, anders kan je blijven verven, maar verdwijnt het subiet...

Als je milieubewust wil klussen is dat één ding. Maar je kunt natuurlijk ook een stapje verder gaan; met krijtverf of kalkverf. Dat zijn 100% ecologische verven, tot aan de pigmenten en het (ontbreken van) oplosmiddel aan toe, met een heel bijzonder ‘special effect’. Ze hebben een fluweelmatte- bijna aaibare uitstraling en geven echt diepte aan je wanden.

Krijtverf is vrij dik en is dekkend. Verwar het dan ook niet met kalkverf, wat juist een streperig of wolkerig effect geeft (al naar gelang de manier waarop je het aanbrengt). Met kalkverf breng je meerdere lagen aan om het effect te versterken. Als je een meer levendig effect wilt bereiken, dan kun je dus beter kiezen voor kalkverf. (Het wordt ook vaak gebruikt om een ‘betonlook’ te creëren.)

Maar als je geen poespas wilt en juist een mooi strak mat effect, dan moet je je zeker eens oriënteren op de nieuwste milieuvriendelijke super matte muurverven. Het is verwonderlijk wat techniek kan doen. Zo heb je muurverf die extreem mat blijft, ook na intensief gebruik en schoonmaken (van die kinderhandjes op zolder…).

Leuk idee: combineer een matte muurverf bijvoorbeeld met schoolbordverf op de onderste wanden. Zo blijf je in de ‘matte stijl’, maar heb je meteen de ultieme speelzolder gecreëerd. 

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay