woonkeuken__houten_jaloezie__betontegel20200622131035.webp

Basiselementen keuken zijn pvc vloer en jaloezieen

De keuken is een plek waar je veel tijd doorbrengt. Het is ook een plek die intensief gebruikt wordt. Het is dan ook belangrijk om bij de basis te beginnen, en die randvoorwaarden mee te nemen in je styling. 

In de keuken wil je een vloer die tegen water kan, en tegen een stootje - voor als er weer eens een bord uit je handen glipt. Nou is het enige dat je daartoe niet kunt rekenen eigenlijk tapijt. Want zowel laminaat als PVC en vinyl, zijn tegenwoordig dermate doorontwikkeld, dat ze prima in een keuken gelegd kunnen worden. Bij laminaat moet je dan alleen voor een waterbestendige variant kiezen.

Het is echter een goed idee om, voordat je de vloer kiest, te bedenken wat voor stijl je wilt. Het mooiste is namelijk als de muren passen bij de vloer en die weer bij de raambekleding enzovoort.

Ga in de basis uit van de stijl die past bij jouw keukenblok. Heb je strakke, zwarte keukenkastjes, of juist romantische houten deurtjes met ornamenten? Bij beide past een heel andere basisinrichting. Qua kleur kun je (zeker) in een keuken best uitpakken. Je hoeft dus niet meteen voor zwart/wit of grijs te gaan in een strakke keuken. De kracht zit hem in het gebruik van de juiste producten en materialen. 

Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om je wand te latexen met een poeder matte muurverf. Die zijn er in goed afneembare varianten, en geven meteen een totaal ander gezicht aan de ruimte (mooi contrast bij glanzend gelakte keukenkastjes). Maar met een goede spatwand aan de achterzijde, kun je de overige wanden in je keuken ook prima behangen. 

Een strakke keuken kun je omtoveren tot moderne Marokkaanse riad, door bijvoorbeeld op de tegenoverliggende wand een knallend, donkerblauw behang met geometrische gouden vormen te plaatsen, een look die je kan versterken met zwarte, aluminium jaloezieën, en mozaiektegels (van PVC) op de vloer. 

Heb jij wat romantischer keukenkastjes, maar wil je die stijl liever niet benadrukken? Door voor een wand met fotobehang van een complete jungle te kiezen, sta je ineens te koken in het oerwoud. Combineer je dit met houten jaloezieën, dan maakt de lichtinval op de donkere houten (laminaat...) vloer jouw oase af.

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay