klein_behuist_verf_flexa_kleur_202020200306155111.webp

Klein behuisd, groots gevoel, de basis

Of klein(er) wonen nu een bewuste keuze is of niet, het hoeft geen belemmering te zijn voor je wooncomfort. Juist knus en overzichtelijk! Maar hoe doe je dat nou, klein behuisd zijn en toch groots wonen? 

Start met het kleurenpalet. Donkere kleuren maken een ruimte kleiner, maar ook intiemer. Wil je zo’n geborgen, rijke sfeer en het toch ruimtelijk houden? Schilder dan één wand in je favoriete, donkere kleur. Of maak een behangpaneel dat je aan twee kanten kunt gebruiken: een zijde met donker behang, de andere met lichter behang. Bij druilerig weer kun je dan voor de lichte kant kiezen. Op safe spelen? Ga voor koele tinten zoals grijs, blauw, groen en paars. Met plinten in dezelfde kleur als de muren, vergroot je optisch de ruimte. Spiegels en raampartijen reflecteren het licht, wat ook weer voor een groots gevoel zorgt. 

Bij een lichte vloer heb je wat meer keuzevrijheid in je meubels. Ben je verknocht aan een donkere vloer, dan zul je extra rekening moeten houden met de rest van het interieur om het niet benauwd te laten aanvoelen. Dat betekent lichte (wit, off-white, pastel) meubels, wanden en raamdecoratie. Eén vloer door laten lopen in het gehele huis, in plaats van in elk vertrek een andere, geeft een ruimtelijk effect. En met een licht vloerkleed doorbreek je het donkere vlak. 

En wat hang je voor het raam? Heb je alles licht en luchtig gehouden, dan kun je best lange, dikkere gordijnen nemen. Hoewel een niet al te donkere kleur aan te raden is. Raamdecoratie zoals jaloezieën, plissés, shutters of dupligordijnen zijn natuurlijk helemaal ideaal. Je boekt er letterlijk ruimte mee, omdat deze raamdecoraties strak tegen je raam zitten. Draadloze systemen die elektrisch bedienbaar zijn, bijvoorbeeld via een app, zijn niet alleen makkelijk, maar vergroten ook nog eens je beschikbare leefruimte.

Je hoeft immers geen plek voor je raam of schuifpui vrij te houden om de raamdecoratie te bedienen. 

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay