kleur_op_de_vloer_desso20200113154939.webp

Welke kleur kies je voor de vloer

Oriënteer je je op een nieuwe vloer? Dan heb je volop keuze! Wel een wat ingewikkeldere keuze dan kiezen voor een nieuw kleurtje op de muur. Je legt per slot van rekening niet elke paar jaar een nieuwe vloer in je huis.

Bij de aanschaf van een nieuwe vloer hou je vanzelfsprekend rekening met een aantal praktische zaken. Hoe intensief wordt de vloer gebruikt? In welke ruimte ligt de vloer? Wil ik een vloer met een harde of een zachte uitstraling (houtlook, steen, cementlook of gietvloer uitstraling of tapijt)? Met PVC, laminaat en vinyl is dat namelijk allemaal mogelijk.

Maar ook de kleur van een vloer is iets om goed over na te denken. Een donkere vloer heeft een warme en knusse uitstraling, maar laat de ruimte ook kleiner lijken. In oude huizen zie je vaak mooie donkere, houten vloeren. Hou je van deze sfeer maar durf je het niet aan voor je hele vloer? Neem dan een vloerkleed in een warmere, donkere uitvoering, of kies voor een kelim of vintage kleed voor die warme uitstraling.

Hoe lichter de vloer, hoe frisser en hoe ruimtelijker de ruimte oogt. Een lichte vloer kun je natuurlijk ook aankleden met een mooi vloerkleed of met een paar verschillende vloerkleden. Als je de vloer neutraal houdt, dan heb je ruimte om te spelen met kleden. Een opvallend kleed kan dan echt een blikvanger worden!

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay