bn_walls_zen_op_de_muur_scandinavisch_wonen20211015104615.webp

Welke kleur muur in een Scandinavisch interieur?

Een Scandinavisch interieur mag niet te druk worden. Het moet licht blijven, maar wat er ook gebeurt, het mag óók niet te steriel worden. Je wilt dus in ieder geval niet alle wanden wit verven...

Heeft jouw huis een Scandinavische woonstijl? Veel natuurlijk hout, veel lichte kleuren en strakke lijnen? Dan weet je als geen ander dat de muren altijd een dilemma zijn.

Je wil met je tijd mee, behang is bovendien dermate doorontwikkeld dat je gewoon watertandend kijkt naar de vele prachtige ontwerpen die nieuw uitkomen. Eén wandje behangen kan toch wel…?

Absoluut! Sterker nog, de laatste trend binnen deze woonstijl is dat er weer wat meer kleur mag. Zachte pastels deden het altijd al goed, daar komt mosgroen bij, en de nieuwe trendy Griekse blauwtinten passen ook prachtig. Belangrijker nog dan bij andere woonstijlen, is dat je ton-sur-ton blijft werken in het geheel op de wanden.

Er wordt dan ook vaak gekozen voor een lichte, maar gemêleerde muur. Dat kan uiteraard met behang, maar ook door verftechnieken en speciale verfsoorten te gebruiken als kalkverf en krijtverf. Die verzachten een harde wand.

Eén eyecatcher muur kan dus prima. Wat bij zacht geschilderde wanden mooi past, is gedessineerd behang in crème-, witte-, of rustige pasteltinten. Je kunt dus prima gaan voor een jungle op de wand, of een gezellig wild bladmotief, alleen dan zonder al die felle kleuren!

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay