flexa_jongenskamer20200211110207.webp

Jongenskamer, welke kleuren

Over het algemeen voelen kinderen zich aangetrokken tot felle kleuren, of het nou jongens of meisjes zijn. Een kamer in vrolijk geel, rood, oranje, groen of een combinatie daarvan zal dus gewaardeerd worden door je zoon. Maar er is meer.

Een villa kakelbont is leuk, echter ook gedurfd. En misschien op de lange termijn niet zo verstandig omdat je zoon ‘er uit groeit’. Wat dan wel? Mix felle kleuren met neutrale! En ga dan slim te werk door de neutrale kleuren - denk grijs, ecru, wit of zand - op de wand (in verf en/of behang) en in  raambekleding terug te laten komen, terwijl je felle tinten kiest voor accessoires en beddengoed. Makkelijk aan te passen als je zoon na een jaar over wil gaan op legergroen.

Wil je meer rust in de tent, dan kun je een natureltint als basis gebruiken en mondjesmaat één accentkleur toevoegen. Wat dacht je van een licht grijze basis met een okergele touch? Dat is rustgevend en toch sprankelend.

Er gaan overigens geluiden op dat je in een blauwe kamer het beste zou slapen. Die kleur schijnt een positieve invloed op je nachtrust te hebben. Het is dus te overwegen de kamer van je zoon in blauwe tinten te kleuren. Met drie ‘blauwen’ in één vertrek houd je het spannend én creëer je een ruimtelijk effect. Wil je het stoerder, dan is een kamer in wit en zwart of antraciet een mogelijkheid. Pas dan wel op dat het niet te somber wordt. 

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay