warme_winter_gordijnen_a_house_of_happiness20201106121055.webp

Creëer een knusse en warme sfeer in huis

Een knus huis wil je natuurlijk het gehele jaar. Want ook op een zomerse regendag verlang je naar warmte en gezelligheid. Hoe zorg je ervoor dat het licht en ruimtelijk blijft en tegelijkertijd warm en sfeervol? Hout, kleurgebruik en aankleding zijn de toverwoorden.

Een sfeervolle huiskamer krijg je al snel met sierkussens, plaids, kaarsen en een knapperend haardvuur. Wanneer je de kleuren op de natuur inspireert -denk in aardse- en groentinten- past dat in elk seizoen. Uiteraard kun je in winterse maanden lichtgekleurde accessoires vervangen door meer brons, goud of rood gekleurde. Ook verlichting is belangrijk om een juiste sfeer te scheppen; gebruik warm wit of gelig licht zodat je een aangename gloed krijgt. En vergeet de dimmers niet!

Behalve in aankleding kun je tevens kleur geven aan de wanden. Dat geeft gelijk een enorme boost aan de sfeer. Zoek het in de aardse of rood- en roze hoek of ga voor diepgroen, warmgrijs en oker. Muurverf is daar geschikt voor, maar met behang of in een combinatie van die twee creëer je ook jouw eigen knusse cocon. 

Hout is de ultieme sfeermaker. Je kunt een houten of houtlook vloer nemen zodat de basis in ieder geval al lekker cozy is. Maar ook voor het raam kun je met hout of bamboe ‘spelen’ in de vorm van jaloezieën. Een houten tafel, schommelstoel of kast doen het ook goed. Mix de harde materialen met zachte zoals wol en fluweel voor een samenhangend geheel. Maar wil je toch echt een witte gietvloer? Combineer die dan met een dik wollig kleed. 
Last but not least, planten, droogboeketten en zwierig lange takken pampasgras, zorgen zeker voor knusheid. Mooi in een vaas van getint glas of in een mand van zeegras of wilgenteen!

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay