behang_met_kunst_op_de_muur20210315142844.webp

Behang met kunst op de muur

Toegegeven, je hebt tegenwoordig prachtige verven, heel chique met veel levendigheid, of ultramatte poederachtige muren die je wil aaien. Maar het behang dat vandaag de dag te koop is, steelt echt de show.

Behang is er in alle vormen en maten. Met neutrale-, effen schakeringen, met geometrische 3D configuraties, met diepte-effect, met impressies van kunst of landschappen, of fotobehang met precies het juiste sfeerbeeld. Daarnaast heb je nog wandbekleding. Van riet, hout, of steen, waarmee de muren niet alleen kleur krijgen, maar ook vorm.

Behang wordt tegenwoordig steeds vaker toegepast als kunstobject. Zo wordt fotobehang ingezet als single design, dus met een beeldvullende, enkele afbeelding; ook wel een mural genoemd. Zo’n wand boven de bank in je zithoek zorgt voor een levensgroot schilderij. Omkader dit nog eens met sierlijsten op de muur (goed zelf te maken) en je eigen museum is een feit.

Ook kun je natuurlijk het behang op een paneel plakken, waarmee je het idee van kunst op de muur versterkt, doordat deze iets van de wand komt. Gebruik simpelweg een uitsnede uit het behang, of kies een behang speciaal op maat met uniek motief, zoals het zogenaamde cirkelbehang, dat kant-en-klaar op maat in een cirkel geleverd wordt. Hetzelfde effect bereik je door een tussenwand (van bijvoorbeeld MDF) of kamerscherm te behangen en dit letterlijk tussen twee ruimtes in te zetten.

Een belangrijke tip is dat je de omgeving rustig moet houden. De grootste klus is vaak het wegdoen van spullen bij een herinrichting. Niet-voor-niets zeggen de Engelsen ‘less is more’. Als je van jouw muur het ‘centerpiece’ wilt maken, moet de muur kunnen stralen binnen de overige elementen.

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay