meiden_kamer_de_basis_eijffinger2020020514453220200206105752.webp

Meidenkamer, wat doe je op de muur

Ieder kind wil om te spelen eigenlijk maar één ding... (Kinderen voor Kinderen zongen het al) ‘een hoekje om in weg te kruipen’. En waar kan dat beter dan onder een hoogslaper? Dus heb je de ruimte? Creëer dan zo’n hoekje voor je kind!

Hutten bouwen, tenten maken, onder de tafel verstoppen, het hoort er allemaal bij als je klein bent. Gun jij jouw zoon of dochter ook zoń fijne plek om weg te kruipen? Dan hoef je echt niet meteen aan het naaien van tipi’s en dergelijke te beginnen, of de tuin in om een boomhut te bouwen.

Met alle middelen die er tegenwoordig zijn om zelf te klussen, kun je zo’n ruimte onder het bed echt helemaal naar smaak ‘pimpen’. Wat dacht je bijvoorbeeld van een speciaal eigen kinder behangetje op de wand? 

Als je onder een hoogslaper gordijnen hangt, heb je meteen een gezellige hut. Je kunt daar heel goed een ruimte maken om te lezen, knutselen en spelen. Je kunt ervoor kiezen om het hoekje met licht doorlatende gordijnen te maken zodat je een feeërieke lichtval onder het bed krijgt. Maar je kunt ook kiezen voor verduisterende gordijnen (wel zo spannend…) en onder het bed een aantal leuke lampjes zetten. Keus genoeg tegenwoordig van paddestoelen tot lichtgevende muizen.

Een bureautje onder het bed mag natuurlijk niet ontbreken. Een regulier bureau zal echter niet passen. Maar wat hebben ze qua grootte nu helemaal nodig op die leeftijd? Kies dus bijvoorbeeld eens voor een kleine haltafel, en verf deze in dezelfde kleur als de overige kleurtonen van de kinderkamer. Succes gegarandeerd!

Het zal zo’n fijn plekje om te schuilen worden, dat als je verstoppertje speelt, ze eeuwig zullen denken dat je ze daar niet zult vinden…

Tip: Heb je de ruimte niet qua hoogte, in verband met een laag (systeem)plafond? Kort dan gewoon de (houten) hoogslaper wat in. Als ze nog klein zijn passen ze er toch wel onder…

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay