kleurvlakken_maken_pure_flexa20200715151512.webp

Vlakken op de muur maken met muurverf

Is een saaie muur niets voor jou? Ga dan eens voor de creatieve aanpak. 

Zijn al jouw muren nog een neutraal wit of grijs? Dan wordt het hoog tijd voor wat speelse accenten. Je hoeft echt niet de ladder op om je hele kamer opnieuw te doen. Spelen met muren is dé trend van het moment.

En dat hoeft dus (juist niet) je hele kamer te betekenen. Je kunt perfect een deel van de wand doen door dit af te plakken met tape. Zo krijg je een levensgroot vierkant of rechthoekig schilderij, waarbinnen je naar hartenlust kunt experimenteren. Voor de invulling van je nieuwe ‘schilderij’ is het wel een goed idee om eerst te oefenen op een stuk karton of hout, net wat je voorradig hebt. 

Je kunt op die manier ook je kamer in tweeën delen, door met tape een denkbeeldig lambrisering af te plakken. Werk bijvoorbeeld met een diepe, sprekende kleur onder, zoals blauw, en combineer dit met een contrasterende kleur boven - geel bijvoorbeeld. Dat zal optimaal ‘knallen’ en je schilderijlijstjes krijgen ineens een heel andere uitstraling op zo’n chique wand. (Door alle lijstjes dan bijvoorbeeld zwart te houden, heb je meteen een über gelikt voorkomen.)

Maar terug naar dat ‘levensgrote zelfgemaakte schilderij’. Ben je niet kunstzinnig? Geen enkel probleem. Binnen het door jou gemarkeerde gebied, kun je ook met een kalkverf of krijtverf aan de slag bijvoorbeeld. Deze verven geven van nature heel bijzondere (levendige) effecten aan je muur. 

Maar er is nog een manier voor de minder uitbundige creatieven onder ons die graag eens experimenteren. Als je namelijk met tape figuratieve vormen aanbrengt, kun je een heel kunstzinnig, ‘glas-in-lood’ effect op een deel van je wand creëren. (Of een pijl, of de vorm van een huis - zolang het rechte lijnen zijn is alles mogelijk.) Erg leuk voor de kinderkamer ook!
 

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay