blauwe_gordijnen_a_house_of_happiness20200709172716.webp

Welke raamdecoratie past bij mijn muren

Raamdecoratie, of raambekleding, is idealiter een harmonieus samenspel met alle elementen in je woning, maar de muren zijn toch wel één van de belangrijkste.

Sommige mensen hebben gewoon die ‘touch’ de finesse om alles te combineren waarvan je zelf zou denken; nooit! Maar voor ons ‘gewone zielen’ met heus wel een beetje feeling voor inrichting, is het veiliger om rekening te houden met een paar hoofdcriteria.

Het spreekt voor zich dat je een druk behang met bloemmotief niet combineert met gordijnen die eveneens een druk bloemmotief hebben. (Althans, dat hopen we, anders kun je misschien toch beter een stylist inschakelen…) Maar alle gekheid op een stokje, zelfs dát zou kunnen, maar dan maak je wel een retro statement en je moet heel veel design gevoel in je vingers hebben om dat te laten werken. 

Als het gaat om raambekleding en behang bijvoorbeeld, dan is de eerste suggestie dus om geen druk behang bij drukke gordijnen uit te kiezen. Dat wordt al snel teveel van het goede. 

Wat altijd mooi is, is het laten terugkomen van een kleur. Heb je effen blauwe gordijnen, dan kan je bijvoorbeeld kiezen voor een behang met geometrische vormen waarin precies dat blauw terugkomt, of nog mooier; je kiest voor een behang waarin zowel de kleur van je overgordijnen als je inbetweens terug komen. 

Of wat dacht je van dupligordijnen in precies de kleur die terugkomt in de subtiele streep van je behang? Je creëert namelijk niet alleen met kleur mooie combinaties, maar ook met vormen. Heb je veel natuurlijke, organische vormen, kies dan eens met een knipoog voor een duo rolgordijn met opengewerkt honingraat design. Of in een industriële stijl passen ‘rommelige’ lange lichte (linnen) gordijnen tot op de grond bijvoorbeeld verrassend goed. 

Maar let wel, overdaad schaadt. Je kunt beter een paar extra blauwe kussens en een vaasje neerzetten, dan dat de woonkamer onbedoeld wordt omgedoopt tot ‘blauwe kamer’. Subtiel is het antwoord op alle design vraagstukken.

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay