herfst_kleuren_pure_by_flexa_202120200918113615.webp

Herfstkleuren aanbrengen op de muur

Zodra de ‘r’ weer in de maand komt, verandert het licht. Dagen worden donkerder, en de warmte trekt uit de lucht. Bladeren verschieten van kleur, en het is de perfecte tijd om in de natuur op zoek te gaan naar mooie vondsten voor in de herfstschaal. 

De één geniet het liefst nog even langer van de zomer, de ander haalt opgelucht adem dat het eindelijk wat afkoelt. Wat voor type mens jij ook bent, vrijwel iedereen vindt het belangrijk om in de donkere maanden het huis wat meer gezelligheid te geven. Je zit tenslotte weer vaker binnen.

Hoe haal je nou die warmte binnen in jouw woonstijl? Een rood kussentje hier, een koperen herfstschaal daar, wat kaarsjes erbij en klaar - toch? Mis… Die herfstkleuren passen niet zomaar in elk interieur. Daarvoor moet eerst de basis goed zijn. Als jouw muren spierwit zijn, vallen ze namelijk behoorlijk uit de toon. 

De muren in jouw huis vormen de achtergrond waartegen je meubels, raambekleding, vloer en accessoires afsteken. Dat deze kleur als het ware meebeweegt met andere kleuren, is dus heel belangrijk. 

De kleur van het jaar, Brave Ground, is bijvoorbeeld zo’n kleur. Hij lijkt grijs - of toch bruin? - en past daardoor prima in strakke interieurs. Maar er zit een heel subtiel geel doorheen, waardoor hij veel meer warmte heeft dan andere ‘koude’ kleuren. 

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe kleur voor jouw muren, kun je daar rekening mee houden. In een kleurenstaal kun je zoeken naar verzadigde kleuren waaraan subtiel een beetje geel is toegevoegd. Het zijn ‘kameleon kleuren’. Ze zijn erg in trek, en gaan veel minder snel vervelen. Maar ook kun je de échte herfstkleuren gebruiken: roestbruin, aubergine, scharlaken rood, okergeel of donker groen. Die kleuren passen uitstekend bij een herfstgevoel

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay