foto_behang_bn_walls_pimpelmees20200407151242.webp
foto_behang_bn_walls_pimpelmees20200407151405.webp

Nieuwbouwhuis, op de muur

Prijs je gelukkig met je nieuwbouwwoning. Niet alleen is het één van de leukste klussen om die helemaal nieuw in te richten, ook zijn nieuwbouwmuren uitermate geschikt voor de laatste trends op het gebied van behang. 

Je kunt de muren van je nieuwbouwwoning natuurlijk gewoon stucen en verven. Maar wist je dat behang de ideale oplossing is tegen de holle akoestiek die zo kenmerkend is voor nieuwe huizen?

Dat gezegd hebbende… behangen doe je tegenwoordig om een statement te maken. De nieuwe generatie behang lijkt in níets op het oude vinylbehang, dat we kennen. En waar kun je beter een statement maken dan in een ruimte die nog helemaal maagdelijk leeg is? Precies…
 
Wanneer je in een aangeklede woning staat, is deze meestal vol met meubels die tegen de wanden staan. De kunst is echter om niet alles tegen de wanden te plaatsen, waardoor je een lege open ruimte overhoudt in het midden. Maar om te spelen met hoekjes, en ruimtes ‘binnen een ruimte’ te creëren. Een salontafel in het midden lost dat holle gevoel namelijk niet op.

Maak daar dus vooral gebruik van, en ga in de nog lege kamers van je nieuwe huis staan, en bekijk dan eens het nieuwste fotobehang dat op de markt is. Misschien kom je er op die manier wel achter, dat je op de gehele wand achter je bankstel een weids uitzicht op zee of op de bergen wilt… Of een levensgroot kunstwerk uit het Stedelijk Museum.

Of je ontdekt dat de kinderkamer wel een heel eigen karakter krijgt door op de wanden een sprookje te vertellen met één van de collecties kinderbehang. (Misschien kun je die trouwens beter niet bekijken want ook die zijn vandaag de dag zo schandalig mooi dat je ze echt móet hebben…)  
Het mooie is wel dat je met één wand in een ruimte al maximaal effect bereikt. (Misschien een ideetje om iedereen in huis één wand behang uit te laten kiezen…)

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay