vloer_leggen_nieuwbouwwoning20200406143118.webp

Nieuwbouwhuis, op de vloer

Niets geeft zoveel voldoening als een spiksplinternieuwe vloer in je woning. Dus heb je een nieuwbouwwoning en mag je dat doen voor de woonkamer, keuken, slaapkamers en badkamer, dan is dat een heleboel plezier… Maar ook een hoop uitzoekwerk!

Nieuwbouwwoningen zijn vaak bij de oplevering holle ruimtes. Als je de echo van je eigen stem hoort tegen de kale wanden en betonnen vloer, is het moeilijk je een voorstelling te maken van de knusse, warme ruimte die het straks moet worden. 

Over warmte gesproken, meestal weet je op dat moment al wel, of je rekening moet houden met vloerverwarming. Zo ja, geen probleem, de meeste kwalitatief goede PVC- en laminaatvloeren kunnen daarmee prima gecombineerd worden.

Wat je je wel af moet vragen in een nieuwbouwhuis, is wat je gaat doen voor de akoestiek. Als je namelijk de wanden kaal laat (stuct en verft bijvoorbeeld) dan kan een harde vloer het holle effect versterken. (Ook voor de onderburen…) Dat laatste kan uiteraard opgelost worden door voor een goede ondervloer te kiezen. Maar je kunt ook eens aan vinyl denken.

Tapijt en vinyl geven beide de beste akoestiek. Vinyl vloeren lijken in niets meer op het ‘zeil’ dat we van vroeger kennen. Je hebt vinyl met levensechte ‘beton look’, extra grote plavuizen, en zelfs met visgraat parket dessin. 
En misschien wil je geen tapijt in je huiskamer in verband met vuil, maar je kunt ook een mooi tapijt op maat laten maken. Daarmee vang je twee vliegen in één klap, want je hebt dat warme wollige voeten-gevoel én demping van geluid. 

Laatste tip: hou ook rekening met de slijtvastheid die je vloer vereist (met huisdieren bijvoorbeeld). Of als je gewoon heel erg van hoge hakken houdt… Check de dikte van de slijtlaag en aanduiding op het product.
 

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay