pastelkleuren_flexa20201116162805.webp

Pastelkleuren trends in je interieur

Pastels zijn een verrassende aanvulling op veel interieurs. Van klassiek tot modern. Doordat ze van nature subtiel zijn, passen ze zich makkelijk aan aan de rest van je huis. Ze houden je inrichting vooral licht en luchtig. In zomer én winter.

Ook al ben je van nature geen liefhebber van ‘zoete’ kleuren, toch moet je beslist eens zoeken op de laatste trend; pastels in huis. Het is namelijk opvallend dat de manier waarop pastelkleuren op het moment worden toegepast, allesbehalve zoetsappig zijn.

Als je pastels combineert met donkere kleuren, zoals van natuurlijk hout, of zwart industrieel staal, breng je balans aan. ‘Vroeger’ werd dat vooral met grijs en wit gedaan. En dan kreeg je het onvermijdelijke zwart/wit effect, wat meestal niet per se een erg doordacht gestileerd effect geeft, of het werd overwegend zwart/grijs, wat meteen een vrij harde industriële stijl geeft, die soms wat afbreuk doet aan de ruimte. (Niet iedereen woont tenslotte in een loft… en bij overdaad gaat dat opvallen in een rijtjeshuis uit de jaren ‘30.)

Pasteltinten zijn daarom de ideale manier om kille interieurs op subtiele wijze warmte te geven. Het geheim zit hem in de combinatie. De combinatie van kleuren, materialen, en last but not least… de match tussen de elementen zoals ramen, vloer, muren, meubels en accessoires.

Kijk dus eerst eens van een afstandje goed naar jouw interieur. Heb je veel wit en een lichte inrichting? Dan kun je door het toevoegen van één of twee pasteltinten veel meer warmte aanbrengen. Een paar nieuwe wuivende inbetweens voor de openslaande deuren, die hun tegenhanger vinden qua kleur in de pluizige kussens op de bank. Eén poederige muur in pastel petrol, of zelf je deuren verven in een zachte pastel mosgroen kan een metamorfose geven aan je kamer.

Nu denk je misschien ‘wacht even, pastelkleuren zijn toch zacht blauw, roze, mintgroen, lila of geel?’ Maar trends komen nooit precíes terug zoals daarvoor. Opvallend aan de trend van het moment, is dat pastels eigenlijk van alle trendkleuren gemaakt worden. 

Dus petrol, die prachtige donkere kleur tussen blauw en groen in, zie je met veel wit aangelengd, gewoon terugkomen. Dat geldt eigenlijk voor alle mooie kleuren van het moment. Ze hebben vrijwel altijd een tegenhanger die met veel wit is aangelengd. 

Probeer daarom eens het ‘60-30-10’ principe toe te passen. Kies jouw lievelingskleur, en kies vervolgens uit de kleurenwaaier de verdunde, lichte variant van die kleur als aanvulling. Voila, jouw eigen, volwassen pastelkleur is geboren.

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay