grivola.webp

Gordijnen en inbetweens in pastelkleur

Kleuren zijn niet ‘plat’. Kleuren worden intenser, levendiger en variëren voor het oog, al naar gelang de toepassing op het materiaal. Bij sommige kleuren is dit effect sterker dan bij andere. Dit geldt zeker voor de momenteel veel in interieurs gebruikte pasteltinten!

Pastels zijn koele kleuren die heel goed passen bij lichte en ruimtelijke inrichtingen. Maar een kleur op een mat-of hoogglans houten meubelstuk, is iets heel anders dan diezelfde kleur op fluweel, zijde of linnen… 

Stoffen zijn de ideale manier om met kleur te spelen in je interieur. Twijfel je over welke kleur raambekleding past bij jouw muren bijvoorbeeld, dan is een hele handige oplossing om te kiezen voor soepel, los vallende gordijnen van een luxe stof in een pastelkleur die matcht bij de oorspronkelijk verzadigde kleur van de muur. Zo ontstaan kleurschakeringen die zich voegen naar de basistint.

Kies je voor een streek velours (waarbij de haartjes in één richting liggen), dan zullen door de richting van de haartjes kleurschakeringen ontstaan, die van de gekozen kleur een kameleon maken. 
Hetzelfde geldt voor zijde, maar daar komt het door de glans. Een glanzende bolling waar veel licht op valt, komt veel lichter over dan de banen die geen licht vangen. Golvende gordijnen voor de ramen worden zo een echte blikvanger.

Het mooiste is als je dit effect van levendige oppervlakken en textuur, doorvoert door je hele huis. Ga voor poederachtige krijtverf muren, en gebruik veel zacht donzige pastelkleurige kleden en kussens. 
Wil je voorkomen dat het te zoet wordt - vul dan aan met zwarte elementen, aardetinten, of zelfs met goud. Goud en koper geven een opvallend rijk gevoel aan pastels.

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay