visgraat_decokay_design20200813165359.webp

Houten visgraatvloer van pvc

De visgraat, of ook wel ‘herringbone’ parketlook, is terug van weggeweest. Daarmee krijgt hij nu het label ‘vintage’. Maar vind je deze manier van leggen mooi, dan hoef je zeker geen vintage interieur te hebben. 

Visgraat pvc is het beste alternatief voor een echt houten vloer. Het is beter voor het milieu dan echt hout, en is bovendien vriendelijker voor je portemonnee. Maar de reden waarom je voor deze vloer kiest is heel simpel, omdat je verliefd bent op deze manier van leggen.

Er bestaat eigenlijk geen stijl waar visgraat niet in past. Een visgraat vloer (soms ook walvisgraat genoemd door de authentieke vorm) gaat prachtig op in een Scandinavisch-, of modern interieur, maar past zich net zo makkelijk aan in een vintage- of klassiek interieur. 

De veelzijdigheid van deze vloer zorgt ervoor dat hij in elke ruimte te leggen is, van groot tot klein. Een visgraatmotief in een kleine hal bijvoorbeeld, kan magische effecten hebben op de ruimte. Door het levendige effect, waar het kenmerkende ritme en regelmaat in zit, maak je eigenlijk een kunstwerk op de vloer om naar te kijken. Een herringbone vloer zal dan ook niet snel vervelen. 

Twijfel of de kleuren wel passen in jouw interieur? Je kunt deze vloer in de meest uiteenlopende kleuren en stijlen kiezen. Licht white wash tot zacht grijs, van levendige nerf, tot zacht verloop. Met (donkere) bies tussen de planken of een geruisloze aansluiting. 

Lichtbruin eiken, warm rood kersenhout, of een gemengde ‘om en om’ legging, geven jouw vloer iets unieks. Met deze stijl vloer haal je een echte eyecatcher in huis.

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay