finca_style_gordijnen_toppoint20200903162947.webp

Serene of uitbundige raamdecoratie bij Spaanse woonstijl

In een finca woonstijl passen verschillende typen raambekleding, zo lang ze maar een landelijke uitstraling hebben. Maar het gaat natuurlijk om het gehele plaatje; het afstemmen van wanden, vloeren, meubels én dat wat voor je ramen hangt. 

Zowel witte shutters als houten en bamboe jaloezieën, lange gordijnen van natuurlijke materialen, vouwgordijnen in naturel kleuren en dupligordijnen en plissés in combinatie met (semi) transparante inbetweens komen in een finca woonstijl tot hun recht.

Het gaat erom welke sfeer je neer wil zetten. Uitbundig of sereen bijvoorbeeld? Wil je dat rust de boventoon voert? Dan zijn wit en pastels je hoofdkleuren. Ga je voor de meer uitbundige Spaanse stijl, dan voeg je aardekleuren zoals oker en terracotta toe, of (indigo)blauw voor de liefhebber. Laat één kleur in elk geval steeds terugkomen om eenheid te creëren. Zijn je muren en vloer zonder prints, dan kun je best een patroontje in je raambekleding kwijt. Heb je al (azulejo)patronen verwerkt in je vloeren of wanden, dan is het raadzaam de raambekleding neutraler te houden. 

Bedenk ook goed wat de functie van de raambekleding moet zijn. Verduisterend in je slaapkamer? Optimale zonbescherming voor je interieur in de living? En goede filtering van binnenkomend licht op je werkplek? Met een combinatie van bijvoorbeeld houten jaloezieën en lange semitransparante linnenlook overgordijnen zit je altijd goed, ongeacht de lichtinval. Want je kunt het daglicht optimaal reguleren en het heeft een rustige en landelijke uitstraling. 

Oh, en vergeet niet om je relaxte fincasfeer naar buiten door te trekken. Zo kun je een fijne loungeplek of afgeschermde hoek voor je daybed realiseren met lange wapperende witte gordijnen aan een houten frame of een overkapping. Tijd voor siësta!

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay