houten_jaloezieen_luxaflex20210226142456.webp

Raamdecoratie voor een Afrikaanse woonstijl

Het Afrikaans interieur maakt een comeback in een modern jasje: het minimalistisch Afrikaans interieur. Het doet het meeste denken aan een basic interieur met bezieling.

Dat wat vaak mist in een rustige, minimalistische inrichting, wordt met Afrikaanse invloeden tot leven gebracht. De overduidelijke kleurstatements en de iconische beeldtaal mogen blijven in dit interieur, maar het kleurgebruik wordt wat rustiger. Oker en goudgeel overheersen, aangevuld met donkergrijs, bruin en zwart. Dit voorkomt dat het druk wordt. De typische opvallende kleuraccenten kunnen nog steeds gebruikt worden, maar zitten hem meer subtiel in accessoires. Een kunstwerk, een kussentje, of een kleed.

Maar of je nou een liefhebber bent van die authentieke Afrikaans kleurigheid, of juist valt voor de nieuwe - wat soberder - Afrikaanse stijl, je raambekleding bepaalt of de look echt compleet is, of net de plank mis slaat. Voor welke van de twee Afrikaanse stijlen je kiest, maakt wat dat betreft niet uit.

Shutters of houten- en bamboe jaloezieën zijn bij uitstek ideale raambekleding in een Afrikaans interieur. Door het hout (abachi- of andere houtsoorten) en bamboe, krijg je die ultieme natuurlijke uitstraling. Zwart of bruin zijn de meest passende kleuren voor dit interieur. Ga als je kan voor een niet dekkende variant, zodat je de houtnerf nog ziet.

Daarnaast heb je - uiteraard - keus uit een overweldigend aanbod Afrikaanse dessins gordijnstoffen. Van zwart/wit tot kleurrijk, van patronen met dieren of natuur, tot compleet abstracte motieven, die je in een oogwenk herkent door hun typisch Afrikaans geweven karakter.

Let wel op de balans: geen drukke fotowand én drukke gordijnen bijvoorbeeld, dan herken je door de vele stijlelementen jouw unieke stijl niet meer. 

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay