witte_duette_decokay_design20201022170951.webp

Basic woonstijl met lichte luchtige raambekleding

De basic woonstijl wint al enige tijd terrein, en lijkt nog lang niet weg te gaan. Logisch, want met de drukte van alledag zoeken we weer verstilling. Die vinden we in rustige (wit)tinten, gecombineerd met zacht grijs en veel natuurlijke elementen.

De basic woonstijl heeft één ding gemeen met de urban jungle woonstijl; veel planten! Voor al het overige staan deze stijlen haaks op elkaar. Bij de ene stijl mag je knallen met kleur, bij de andere houd je het zo licht- en sober mogelijk.

Basic wonen is aantrekkelijk omdat het je letterlijk ruimte geeft. Stap één is dan ook ‘ontspullen’. Wat verzamel je toch een hoop als mens in de loop der tijd… Ook met je raambekleding kun je soberder omgaan. In de living hoeft natuurlijk geen combinatie van gordijnen met harde raambekleding. Wanneer je alleen een jaloezie of dupligordijn ophangt, oogt dat al snel een stuk ruimtelijker, dus ook meer basic.

Dat is de kunst van goed materiaalgebruik. Die verstaan designers als geen ander. Het is een fingerspitzengefühl, aangevuld met opleiding en ervaring, natuurlijk. Maar er zijn zeker wel een paar trucs en tips die iedereen kan toepassen.

Er is één materiaal dat de truc meteen doet, en dat is grof geweven, ruw linnen. En dan met name in wuivende vorm voor het raam. Liefst tot op de grond. Daarachter kunnen bamboe jaloezieën of houten shutters schuil gaan, maar die ene laag ongedwongen golvende stof, maakt de basic woonstijl af.

Dus wil je sober en licht wonen, dan is het weg met de organza glans, weg met de drukke prints, en ook weg met de verduisterende gordijnen… Het lichtspel dat door linnen naar binnen valt is de ultieme aandachtstrekker in dit interieur.

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay