toppoint_overgordijnen20201006135426.webp

Raambekleding die past bij de seizoenen

Geen tijd voor treurigheid! Als de blaadjes vallen in de herfst, en je minder vaak buiten zit, wordt het tijd om lekker binnenshuis aan de slag te gaan met klusjes en ‘home improvement’.

Wanneer je door de ramen naar buiten kijkt, en ziet dat het frisse, botanisch groen langzaamaan plaats maakt voor goudgeel, brons en koraalrood, dan weet je dat je voorlopig meer tijd binnen, dan buiten doorbrengt.

Dat is op zich natuurlijk jammer, maar je kunt ook van de nood een deugd maken. Soms krijg je in dit seizoen zelfs echt de ‘herfstkriebels’. Dat is een soort omgekeerde lentekriebel, die het zware gemoed lichter maakt, door een activiteit op te pakken en je daarop te focussen.

En dan kan het zomaar zijn dat je besluit het roer om te gooien, en te kiezen voor compleet andere raambekleding. Je raam is tenslotte het venster waardoor je naar de wereld kijkt. Maar dat raam moet dan liefst wel in álle seizoenen passen.

Er is wat dat betreft één multifunctionele kameleon, en dat is de dubbele plissé, ook wel dupligordijn. Hij bestaat uit twee lagen stof, als een harmonica opgevouwen. Je kunt hem semi transparant openen op een sombere dag, of juist verduisteren in de avond. Hij isoleert in de winter, en houdt je huis koel in de zomer. Je kunt hem bij directe lichtinval bottom up of top down (deels) optrekken.

We staan er niet bij stil, maar je interieur voegt zich heel subtiel, net als jij naar de seizoenen. Een kleedje en wat kussens erbij, kaarsjes aan. Waarom dan je raambekleding niet matchen?

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay