fiorre_bn_walls_rococo20200702135608.webp

Rococo stijl in je interieur

Creëer je eigen sprookje met een interieur waar licht en pastelkleuren hoogtij vieren. Waar een toefje goud is toegevoegd en waar elegante, sierlijke meubels frivool staan te wezen op een klassiek houten visgraatvloer. 

Je krijgt spontaan een vrolijke bui wanneer in huis pastelkleuren je toelachen en lange zwierige gordijnen voor het raam hangen. Dat dachten kunstenaars en rijkelui uit de achttiende eeuw in Franse kasteeltjes en buitenhuizen ook. Zij hadden de zware Barokperiode nu wel gezien en waren toe aan een luchtigere stijl. Nog steeds overdadig en met veel goud, maar vooral ook lichte tinten, kleinere en meer elegante meubels en schilderingen met beestjes, bladeren, bloemen en engeltjes.

Heb je een modern of juist klassiek interieur? Dan kun je heel goed Rococo elementen toevoegen! Denk aan houten panelen tegen de wand met sierlijke decoraties van houtsnijwerk. Kenmerkend voor de Rococo stijl zijn asymmetrische krullen. Je kunt dan ook prima een leuk houten kastje met gebogen pootjes plaatsen. En doe eens gek, geef dat kastje een fijne pastelkleur. Een poef in zacht velours met geinige franjes maakt het plaatje compleet.

Kies inbetweens met vogeltjes print voor je schuifpui. Ben je meer van het strakke, dan zijn dupligordijnen in een lichte pastelkleur wellicht meer geschikt. Houd in ieder geval lichte, zachte en natuurlijke motieven in gedachten bij het uitzoeken van raambekleding! Op de vloer hoort een heerlijk comfortabel kleed, eventueel met franjes, of juist in een verweerde look. Mooi om kleuren van je wanden terug te laten komen in het vloerkleed, voor een matchend geheel. En het patroon mag dan best barok zijn. Het leuke van deze stijl is juist de combinatie van verschillende patronen en prints. Oh en vergeet de gouden accessoires niet… en die mogen ook een moderne touch hebben!

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay