eijffinger_wallpower_favourites20210510100018.webp

Interieur met organische vormen

Verleidelijk rond is de trend, en dan bedoelen we natuurlijk de woontrend… Eigenlijk is er vrij weinig onderscheid. Ronde vormen nodigen uit en staan voor warmte, ongedwongenheid en vriendelijkheid.

Heb jij je huis bewust lekker neutraal weten te houden qua kleur, maar mis je toch wat warmte in je interieur? Dan zijn ronde vormen dé oplossing voor jou. Niet alleen met kleur kun je warmte aanbrengen in een interieur. Vormen zijn minstens zo belangrijk.

Ronde vormen staan van oudsher voor vriendelijkheid, daar waar harde, rechte en hoekige vormen voor zakelijkheid staan, en daarmee afstand creëren. Je ziet momenteel in razend tempo de trend ‘rond’ gaan.

Of het komt doordat we meer tijd binnen doorbrengen, of gewoon omdat we wel weer eens toe zijn aan verandering, wie zal het zeggen. Maar harde, donkere strakke lijnen verdwijnen, en maken plaats voor speelse organische vormen. Jarenlang domineerde het zwart industrieel in de woonbladen. Donkere kozijnen, stalen materialen en betonlook vloeren of muren.

Een frisse wind dus, de comeback van speelsheid. Het hoeft niet allemaal exact afgemeten en strak gepast. Er mag wat meer aan het toeval overgelaten worden (ogenschijnlijk dan natuurlijk…). Met een mix van materialen (zacht en hard) en vormen (rond en hoekig) breng je variatie, en vooral speelsheid aan in je interieur.

Ronde vormen zijn een welkome tegenhanger in moderne, zakelijke, strakke, en minimalistische interieurs. Het ronde kleed wil je op gaan zitten, de ronde lamp verspreidt een sfeervol, uitwaaierend licht, en de ronde tafel - waar niemand aan het hoofd zit - nodigt uit tot samenzijn.

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay