genève_green_20210429171552.webp

Raambekleding met ronde vormen

Ronde vormen brengen verzachting aan in een interieur. Veel harde, hoekige, rechte vormen geven al snel een zakelijk, wat afstandelijk voorkomen. Interessant. Zo kun je dus spelen met vorm om je huis gezelliger te maken.

Niet dat het allemaal ineens rond moet, juist de variatie is aantrekkelijk. Maar wat nou als je juist voor je ramen wil experimenteren met ronde vormen? Het is een groot oppervlak, en dus de ideale plek om wat speelsheid aan te brengen.

Je kunt natuurlijk voor gordijnen gaan met cirkels, maar zo ‘plat’ is het principe nu ook weer niet bedoeld. Wat je strakke interieur wel heel fijn vindt is een hippe print. Dat kan ook een dessin zijn van bloemen, planten, of abstracte vormen. Zolang het maar ‘golft, vloeit en stroomt’. Gordijnen of inbetweens met een waveplooi sluiten ook heel mooi aan bij deze trend van golvende rondingen.

Maar misschien past dit gewoon niet bij jouw strakke interieur, en wil je íets verzachting aanbrengen, maar een koele, gedistingeerde stijl behouden. In dat geval is het interessant om je eens te verdiepen in duo rolgordijnen met bijzondere vormen. Deze raambekleding zit tussen rolgordijn en jaloezie in. De basisvorm is dus strak.

Het duo rolgordijn heeft twee lagen die over elkaar heen glijden, waarvan één transparant is. Wanneer ze openen, openen normaal gesproken lichte, horizontale banen die de zon door laten. Maar dan heb je dus weer een recht (hard) patroon.

Het meest bekende jaloezieën merk heeft daar iets op gevonden met een duo rolgordijn met bijzondere vorm. De openingen die in het gordijn ontstaan zijn rond of honingraat van vorm. Hiermee bereik je direct een speelsheid die zich zeer goed thuisvoelt in moderne interieurs.

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay