shutters_decokay20200605140933.webp

Shutters voor het raam

Shutters worden ook wel ‘binnenluiken’ genoemd. En dat is dan ook precies wat het zijn.

Het is één van de chiqueste oplossing voor de ramen. Het is tevens een duurzame oplossing voor lichtinval en raambekleding. Om die reden is het vaak mogelijk om de aanschaf van shutters in een nieuwe woning mee te financieren. 

De shutters werken als jaloezieen. Meestal zijn ze van hout, maar er zijn tegenwoordig ook shutters van andere materialen, zoals PVC of aluminium. Die laatste worden meestal buiten toegepast, maar zijn natuurlijk ook goed geschikt voor natte ruimtes zoals de badkamer.

Houten shutters zijn er op hun beurt weer in vele soorten hout; met alle die herkenbare robuuste uitstraling. Het hangt een beetje af van de toepassing (hoe groot zijn de ramen, wat voor kleur wil je ze verven - en wil je de houtnerf zien etc.) welke houtsoort je kiest. Advies inwinnen, is dan ook onontbeerlijk bij deze vorm van raambekleding. 

Om je een idee te geven; shutters worden professioneel ingemeten, en vervolgens permanent in de gehele sponning geplaatst. Vervolgens (de naam zegt het al) kun je de luiken in zijn geheel openen of sluiten, maar je kunt uiteraard ook de lamellen zo draaien dat het licht gedoseerd binnen valt. 

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay