indoor_flowers_by_mijke_konijn_300341_m20210429171617.webp

Behangcirkel of sjabloon cirkel op de muur

Ronde vormen, zachte lijnen, ze brengen warmte en gezelligheid in huis. Maar hoe vertaalt zich dit op de wand? Worden het ronde cirkels op een geometrisch behang, een ronde spiegel, ronde wandlampen, óf… cirkel behang!

Ronde vormen, ze zijn een zacht rustpunt voor het oog. Je ziet ze dan ook steeds meer terug in interieurs. Ronde lampen, ronde tafels, ronde kleden, alles zoekt de zachte rondingen op.

Ronde vormen bewegen mee met de weg van de minste weerstand. Als een meanderende rivier, weet je niet waar ze je brengen. Dit verrassingselement geeft speelsheid. Veel interieurs zijn gebaat bij wat meer ongedwongenheid. Zeker wanneer je alles ‘in sync’ op elkaar hebt afgestemd kan het doel - één geheel vormen - ook tegen je gaan werken.

Om dan meteen een hele wand met druk behang of een wandvullende afbeelding te kiezen, gaat dan soms wat ver. En op dat punt heeft de behangwereld een zeer inventieve oplossing gevonden: cirkel behang. Hoewel je natuurlijk ook voor een behang kunt kiezen met een wolkerig effect of met een mooie golvend dessin.

Met weinig middelen en minimale inspanning, tover je een wand om tot eyecatcher, door één welgekozen afbeelding te kiezen in de vorm van een cirkel. De high-end behangmerken zijn de trend gestart, en dat is dan ook de beste plek om te gaan zoeken.

Het zijn vrijwel altijd uitsnedes van grotere afbeeldingen. Het voordeel daarvan is dat je ook geen repetitie hebt in het patroon. Maar het allergrootste voordeel is natuurlijk het gemak waarmee je die ene wand nu omtovert tot een pronkstuk. Je kunt een behangcirkel zelfs in je eentje aanbrengen!

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay