bn_walls_21801120200903173215.webp

Spaanse finca woonstijl in je interieur

Denk je aan zwoele avonden, kannen sangria en een grote pan paella, dan denk je aan het Spaanse leven. Dat gevoel is in een woonstijl te vangen: de finca stijl. Die is landelijk met warme kleuren geïnspireerd op de natuur, mooie houten balken, vrolijke tegelpatronen en stoere smeedijzeren details. 

Wil je zelf een rustiek en stoer interieur a la finca stijl, zorg dan in de eerste plaats voor de juiste kleuren. Dat moeten mooie warme, zonnige tinten zijn! Maar ook de invloeden van de Middellandse zee kun je gebruiken zoals groen en blauw. Kies meubels en accessoires van natuurlijke materialen zoals rotan, zeegras, hout, linnen, hennep en katoen. Deze zorgen voor de landelijke sfeer. En vergeet de stoere details niet, zoals een bedframe of tuinstoeltjes van smeedijzer. 

In de keuken is het een walhalla van aardewerk servies zoals tajines en wijnkaraffen, maar ook van glazen potten en weckflessen met lokale ingemaakte producten zoals olijven. Het wordt niet snel rommelig, alleen maar gezelliger. Dat geldt ook voor de vloeren en wanden. Kleurrijke tegelpatronen zijn typisch finca style! Ga aan de slag met authentieke tegeltjes of maak het jezelf makkelijk met een kunststof vloer of een behang met deze Andalusische prints. Met een paar kelims op de vloer of aan de wand maak je het nog knusser. Het mixen van patronen is geoorloofd! 

Tot slot maken planten een onmisbaar onderdeel uit van een finca. Hang ze op, zet ze neer en als je in het bezit bent van een serre in je huis dan mag een citroen- of sinaasappel boompje niet ontbreken. Wissel grote en kleine planten af voor een speels effect. Tussen al die planten moet wel geluierd kunnen worden, dus vergeet dat stoere houten daybed niet met een paar heerlijk zachte kussens in etnische patronen en pasteltinten.  

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay