jongens_kamer_desso_finaly_vinyl20200211110322.webp

Jongenskamer, de eyecatchers

Bij de inrichting van de jongenskamer komen goed slapen en lekker spelen samen. Dan is het handig om voldoende opbergruimte te hebben voor speelgoed. Zodat de rust ‘s avonds wederkeert in het jongensdomein.

Het basisinterieur van een jongenskamer bestaat uit een bed, kledingkast en bureau of zithoekje. De meeste eenheid krijg je door die op elkaar af te stemmen. In kleur, materiaal of thema. Maar niets is verplicht!

Je kunt een kant-en-klare slaapkamer aanschaffen of zelf creatief te werk gaan. Een voetbalgoal omtoveren tot bureau of een oude lockerkast gebruiken als kledingkast. Hout, staal en netten geven een stoere look. O ja, vergeet de opbergmogelijkheden niet. Lades onder het bed of een extra kast voor boeken en speelgoed bijvoorbeeld. 

Raamdecoratie moet veilig zijn; geen loshangende koorden en lange gordijnen waar over gestruikeld kan worden. Verduisterende vouwgordijnen, jaloezieën en dupligordijnen in een rustige tint zijn ideaal en makkelijk te combineren met andere kleuren. 

Een blikvanger realiseer je met stoer (foto)behang. Of ga aan de slag met verf dat je in patronen aanbrengt zoals geometrisch of in een punt. De wanden ‘gewoon’ schilderen kan ook. Blauw en groen geven rust en zwart (schoolbordverf!) straalt iets industrieels en mannelijks uit.

Een vloer waar jongens op kunnen stoeien, knoeien en bouwen is raadzaam. Denk aan laminaat, vinyl of pvc. Je maakt de ruimte extra behaaglijk met een vloerkleed. Voor de verlichting houd je in ieder geval de basis aan: een bedlampje, bureaulamp en plafondlamp. 

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay