last_van_lichtinval_op_je_scherm20210702112607.webp

Raamdecoratie in de werkkamer

Veel thuiswerkers ondervinden last van hinderlijke lichtinval op hun scherm. De aanwezige raamdecoratie doet niet altijd precies wat nodig is voor jouw doel.

Werk jij ook veel meer thuis inmiddels - dan ben je niet de enige die druk bezig is met het scheppen van een aantal randvoorwaarden die de permanente voorzieningen verbeteren.

Van vloer tot wand worden complete zolders en extra kamers omgetoverd tot kleine werk paradijsjes. Daarbij mogen de ramen natuurlijk niet vergeten worden. In een ideale indeling van een werkkamer staat het bureau niet met het scherm naar het licht. Maar oké, we wonen niet allemaal in een kasteel…

Je hebt wellicht prachtige inbetweens of vitrage hangen, gecombineerd met mooie overgordijnen. Toch laat alles nog licht door. Je hebt dus echt iets nodig aan de binnenkant van je ramen, dat lijkt op zonwering. (Zonwering buiten doet de truc natuurlijk ook.)

Lamellen en jaloezieën zijn ideaal, omdat je ze compleet kunt afsluiten. Ook blackout gordijnen houden echt al het licht tegen. Het nadeel van deze oplossingen is wel dat je meteen je hele raam moet sluiten. Dé oplossing voor de werkruimte is dan ook top-down/ bottom-up verstelbare raambekleding met zonwering die echt alle licht buiten houden. Voorbeelden hiervan zijn dupligordijnen of plisségordijnen. Beide zijn met een speciale zonwerende coating te bestellen. Je sluit deze raambekleding precies op de hoogte van de zon. Dit is de meest efficiënte oplossing, waarbij je toch prettig zicht naar buiten behoudt.

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay