ahoh_natural_320200520154849.webp

Thuiswerken in het juiste licht

Thuiswerken, het is technisch gezien allemaal fantastisch geregeld inmiddels, maar wat doe je met het ‘werkklimaat’ in je huis?

Het is nu eenmaal zo, de één heeft het eeuwig warm en loopt in de zomer en winter met korte mouwen, de ander heeft het altijd koud. Maar als je ineens met z’n drieën thuis zit te werken kan dit voor aardig wat onenigheid zorgen…
Niet getreurd, interieur technisch gezien kun je dit soort praktische vraagstukken oplossen zonder te vechten om de thermostaatknop. Allereerst is het belangrijk te bepalen wie welke behoefte heeft, zodat je meteen hun wensen en smaak mee kunt nemen.

De simpele oplossing is uiteraard thermostaatknoppen in elke ruimte, en iedereen in een aparte ruimte laten werken. Dit is echter voor veel mensen geen realistische oplossing, met de huiskamer als belangrijkste plek waar voldoende ruimte is.

Hoe creëer je nou hoekjes in je woonkamer, desnoods door de keuken erbij te betrekken, waardoor je toch kunt spelen met warme en koudere gebieden in huis? Allereerst is het belangrijk om te kijken waar in je huis er sprake is van tocht. Ook in goed geventileerde en geïsoleerde woningen is er sprake van een luchtstroom bij bijvoorbeeld ventilatieroosters. En dan vooral daar, waar de tocht kan trekken, dus in lange rechte paden waar geen meubels staan, en geen gordijnen of andere raambekleding hangt. 

Op een dergelijke plek gaan zitten, betekent voor de koukleumen onder ons dat je de hele dag gevoelloze handen en een koude neus hebt. Het is dus in de eerste plaats zaak om allemaal je eigen plek te creëren. Hou je van warmte? Kies dan een hoekje bij de radiator. 

Door kastruimte efficiënter in de delen, ontdek je vaak dat een meubelstuk plaats kan maken voor een extra bureautje. Mensen verzamelen nu eenmaal meer dan nodig is in de loop der jaren. 
Daarnaast is het goed te weten dat je met isolerende raambekleding tegenwoordig een scala aan esthetische mogelijkheden hebt. Zelfs ook lichte, prachtige gordijnstoffen bijvoorbeeld, maar wat dacht je van rolgordijnen of dupligordijnen? Door hun dubbele laag isoleren zij de warmte en houden deze vast, terwijl je per moment kunt regelen hoeveel lichtinval je wil.

Maar kou trekt ook op vanuit de vloer. Zeker als je een mooie laminaatvloer of PVC-vloer hebt liggen. In dat geval kan een kleed op maat uitkomst bieden. Kies een mooi (lekker warm, hoogpolig) tapijt, laat dit op maat maken, en zo geef je elke werkplek een heel eigen gezicht. Op die manier kun je zelfs spelen met meerdere kleuren in je woning. Ook een leuk voetenbankje kan uitkomst bieden.

Je kunt eventueel nog denken aan een scheidingswand(je) door gebruik van een kamerscherm. Of je kunt een stuk plaat (bijvoorbeeld MDF) op maat laten maken en dit bekleden met trendy behang. 

Elke plek kun je naar eigen smaak aankleden. Een leuk vaasje erbij, wat extra kussens op de bank die de kleuren weer terughalen en je hebt ineens een hypermodern kantoor aan huis - met lounge gelegenheid bij de zithoek uiteraard…

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay